Grovet voor een gezond paard

Bij Grovet vind je als dierenarts alles wat nodig is om een paard gezond te houden, maar ook om voor een ziek of gewond paard te zorgen. Paarden zijn grote en sterke dieren, maar al die kracht betekent niet dat ze niet kwetsbaar zijn. Zo kunnen paarden natuurlijk verwondingen of ziekten oplopen, maar ook stressvolle situaties hebben effect op de gezondheid van een paard. Denk bijvoorbeeld aan transport, een wedstrijd of scheren. In zo’n situatie kan een dierenarts met een kalmerende orale pasta die geen invloed heeft op de prestaties het paard helpen.

Verwondingen en botbreuken

Botbreuken bij paarden herstellen werkt net even wat anders dan bij een mens, maar is toch erg overeenkomstig. Een botbreuk is immers gewoon een botbreuk. Het voornaamste verschil zit natuurlijk in de communicatie, want je kunt een paard niet vertellen wat er precies aan de hand is en dat je hem of haar probeert te helpen. Bij een kneuzing en dergelijke blessures valt gewoon een soft cast op het paard toe te brengen. Wel net even iets groter dan een cast die je voor een mens zou gebruiken, natuurlijk! Voor verdere blessures en verwondingen bij paarden gebruikt de dierenarts verband en speciale ‘laarzen’ om voor een comfortabel en spoedig herstel te zorgen. 

Grovet is er ook voor homeopathie

Een dierenarts met jarenlange kennis en ervaring over en met paarden kan natuurlijk met de wonderen van de westerse geneeskunde een ziek of gewond paard weer helemaal gezond en wel maken. Die dierenarts kan er echter ook voor kiezen om tot aanvulling van deze geneeskunde een homeopathische geneeswijze voor te stellen of toe te dienen. Zo kan er bijvoorbeeld voor het kalmeren van een paard een homeopathisch alternatief worden gebruikt in de vorm van druppels in het eten of drinkwater. Voor het versterken van de weerstand tegen virussen en het immuunsysteem van een paard kunnen ook speciale druppels worden gebruikt met natuurlijke ingrediënten, dit is onder andere verkrijgbaar bij Grovet.

Insecten en andere narigheden

Niet alle paardgerelateerde problemen zijn natuurlijk zo heftig als een ziekte of verwonding bij het paard in kwestie. Ook kleinere problemen, zoals bijvoorbeeld insecten of de verzorging van de hoeven, zijn belangrijk en hebben zeker aandacht nodig. Insecten die rond paarden hangen en op paarden zitten vormen vaak een grote irritatie, maar gelukkig is de oplossing vrij simpel. Met een insectenspray en een huidolie tegen jeuk en voor het herstel van insectenbeten kom je al heel ver. Andere essentiële producten zijn bijvoorbeeld shampoo, hoefbalsem, ontsmettingsmiddelen en natuurlijk voeding. Onder andere bij Grovet vind je alle juiste verzorgingsproducten van topkwaliteit, waarmee je een paard zo weer helemaal gezond en blij maakt.

In dezelfde categorie

Laatste berichten