Helaas, iedereen overkomt het wel eens. Een belangrijk familielid of vriend komt te overlijden. Je moet de uitvaart regelen. Als diegene een uitvaartverzekering heeft afgesloten hoef je jezelf niet heel veel zorgen te maken om de kosten. Als dat niet is gebeurd, dan kunnen de kosten wel aardig hoog oplopen. Om die reden is het belangrijk om goed na te denken over welke ondernemer je kiest. Vandaag in dezee blog geef ik je alle tips.

 

Uitvaartondernemer is de belangrijkste schakel

 

Stel je zoekt een uitvaart Amsterdam en je bent op zoek naar een geschikte uitvaartondernemer. Er komt plotseling heel veel tegelijk op je af. In de eerste plaats moet je dealen met je emoties, maar aan de andere kant moet er ook van alles geregeld worden. De uitvaartondernemer neemt deze laatste zorgen weg, zodat je zelf volledig kunt focussen op het verlies van je naasten. De voorbereidingen, ondersteuning en begeleiding van de organisatie is daarom in handen van een begrafenisondernemer. In de eerste plaats is de ondernemer de schakel tussen nabestaanden en personeel. Je kunt met de ondernemer je wensen bespreken zodat die ondernemer zelf actie onderneemt om het verschillende personeel in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, predikanten, sprekers, catering etc. Ook de leverancier van rouwkaarten moet natuurlijk aan het werk gezet worden. Gelukkig hoef je jezelf hier geen zorgen over te maken.

 

Het is niet verplicht

Het is helemaal niet verplicht om een uitvaartondernemer in te schakelen. Het is wel raadzaam. Je zorgt er dan namelijk voor dat de uitvaart vlekkeloos gaat verlopen. Het regelen kost namelijk veel tijd en die tijd wil je op dat moment echt niet daar aan besteden. Bepaalde zaken kun je in overleg zeker zelf regelen. Als een persoon ziek is kun je bijvoorbeeld voor het overlijden al een begrafenisondernemer inschakelen. Dit geeft een stukje rust en je kunt alvast wensen bespreken. Misschien dat je sommige zaken in beheer wil houden. 

Maak zelf een keuze

Er zijn genoeg aanbieders. Maar het staat je natuurlijk altijd vrij om een eigen keuze te maken. Over het algemeen hebben de ondernemers hetzelfde uitgangspunt, maar je kunt natuurlijk bij de ene een beter gevoel krijgen. Maak dus een goede keuze!