Als particulier heb je het maar makkelijk. Ieder huishouden heeft toegang tot een soort van afvalinzameling. Of je nu eigen kliko's voor GFT-, Rest- en Plasticafval op je erf hebt staan of dat je gebruik maakt van de gezamenlijke (ondergrondse) container, als particulier kom je wel van je afval af. Dat ligt wat anders als je een bedrijf hebt. Je zult dan zelf op zoek moeten naar een manier om je afval te laten afvoeren. Je kunt een restafvalcontainer huren en deze op de afgesproken dagen en tijden aan de weg zetten. Dan wordt 'ie geleegd en kun je weer verder. Want ieder bedrijf, hoe klein ook, produceert afval. Daar kun je niet omheen.

Een restafvalcontainer huren is noodzakelijk

Als ondernemer heb je je aan heel wat (extra) regels te houden. Zo moet ook jouw afval gescheiden worden aangeboden. Dus heb je een groen bedrijf? Dan moet je zorgen voor de afvoer via een GFT-container. Wordt jouw voorraad aangeleverd in kartonnen dozen? Dan heb je een papiercontainer nodig. Heb je veel verpakkingsmateriaal? Regel dan snel een plasticcontainer. Restafval is het universele afval. Iedereen heeft daarmee te maken. En dus is een restafvalcontainer huren echt noodzakelijk.

Welke maat container kies je?

Dat is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid afval die je produceert. Maar ook van de richtlijnen van de gemeente waarin je je bevindt. Is het verboden om 's avonds en in het weekend een container buiten te hebben staan? Dan zul je een restafvalcontainer moeten vinden die door de deur past. Gelukkig zijn die er! Ze zijn er zelfs in drie maten! Je kunt dan, als je een buitenruimte hebt, op dagen dat je aan het werk bent, de container buiten zetten en 's avonds weer binnen. Of je maakt een speciale hoek in je magazijn waar je alle containers netjes naast elkaar kunt zetten.

Het legen van de container gebeurt op afspraak

Je kunt in dit geval veel dingen aangeven: hoe veel keer per week de container geleegd dient te worden, maar ook op welke dag. Zeker wanneer er, bijvoorbeeld, iedere week markt is in jouw straat, is dat erg handig. Je kunt dan een andere dag afspreken en zo de markt omzeilen. Merk je dat je teveel afval hebt voor de leegmomenten? Dan kun je de container omruilen voor een groter exemplaar. Heb je juist minder afval dan je had verwacht? Dan kun je de container omruilen voor een kleiner exemplaar of het aantal leegmomenten per week terugbrengen naar een minimum.