Traag internet/WIFI? Dit kan je doen!

Heb jij thuis momenteel traag internet? Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor dit komt. Het kan namelijk zo zijn dat je WIFI signaal verstoort wordt of dat je te ver van de Modem af zit waardoor het WIFI signaal (en daardoor je internet) ontzettend sloom lijkt. Het kan ook zijn dat je internet verstoord wordt door andere modems in de buurt. In dit artikel leggen we uit wat je kan doen om je internet te versnellen.

Probeer eerst dit eens uit

Soms kan het aan hele simpele dingen liggen waardoor je internet wat slomer is. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de afstand tussen jouw apparaat waarop je internet sloom is en de modem. Je modem is het punt waarop het internet binnen komt van buiten af. Tegenwoordig wordt al vaak via glasvezel aangeleverd. Het signaal kan hierdoor zwak zijn waardoor het internet ook niet snel zal zijn. Je kan dit oplossen door dichter bij de modem te gaan zitten. Wanneer dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld je bed verplaatsen naar de woonkamer kan soms niet ideaal zijn) is het slim om je modem ergens anders in huis te plaatsen. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld het middelpunt van je huis pakt en zet daar de modem neer.

Naast het verplaatsen van je modem kan je ook proberen om de modem even te resetten. Het kan soms zijn dat je modem lange tijd niet uit is geweest en al langere tijd op een zelfde kanaal zit. Wanneer er bijvoorbeeld nieuwe buren komen, kan het zijn dat zij op het zelfde kanaal zitten als jouw modem. Door een reset uit te voeren kan je veranderen. Vaak gaat dit automatisch.

Wat is de maximale snelheid van je provider?

De snelheid van je internet ligt ook aan het soort pakket en provider dat je hebt. In sommige gevallen kan een provider maar tot een bepaalde aan MB’s per seconde leveren op je adres. Je kan dit checken bij je huidige provider of een test doen via vergelijking-sites. Hier kan je zowel de downloadsnelheid als de uploadsnelheid zien. Afhankelijk van de snelheden bepaald dit natuurlijk hoe snel je internet thuis is. Je kan daarom overwegen om over te stappen naar een andere provider (met bijvoorbeeld glasvezel) zodat gebruik kan maken van snel internet.

Ben je nog steeds niet tevreden over het signaal? Dan kan je ook een WIFI versterker aansluiten. Hiermee kan je het signaal naar meerdere punten in je huis versterken.

 

In dezelfde categorie

Laatste berichten