We willen er liever niet aan denken, maar oud worden we allemaal. Bij ouderdom komt voor mannen kaalheid kijken. Het is toch gek dat mannen wel haaruitval hebben, maar vrouwen bijna niet. Om die natuurlijke reden zijn veel mannen genoodzaakt om een haartransplantatie te nemen. De haartransplantatie kosten is een ding om je zorgen over te maken. Wat misschien wel belangrijker is, is het herstel na een transplantatie. In mijn blog vertel ik je er vandaag alles over.

Een voorspoedig resultaat

Ze zeggen wel eens: een voorspoedig herstel zorgt voor een voorspoedig resultaat. Voor het optimale resultaat is het handig om een aantal adviezen in acht te nemen. Denk bijvoorbeeld even aan het donor- en het ontvangstgebied. Deze dienen namelijk op geheel andere wijze verzorgd te worden. Het donorgebied is het gedeelte waar de haarzakjes zijn weggehaald. Het ontvangstgebied is het behandelde deel waar u de kaalheid heeft ondervonden. 

De beste adviezen

  1. Jeuk

Je gaat er niet onderuit komen. Jeuk zal altijd een grote rol spelen. De eerste tien dagen zijn cruciaal voor het eindresultaat. Ga dus absoluut niet krabben aan de wondjes. Helende wondjes jeuken nou eenmaal, of je het nou leuk vindt of niet. 

2. Haar wassen

Op de 1e dag mag je alleen het donorgebied wassen. Dit zorgt ervoor dat de korstjes en bloedstolsels los laten. Dit kan soms even duren, dus heb geduld. De 2e en 3e dag kun je twee keer per dag het ontvangstgebied wassen met een speciale shampoo. Door het voorzichtig weken van de wondjes met een vohtig washandjes en shampoo verdwijnen de korstjes en bloedstolsel. Laat ze vanzelf vallen en ga er niet aan krabben. Na de 3e dag was je in één keer de gehele hoofdhuid, natuurlijk met gevoel. Het washandje hoeft niet meer gebruikt te worden. Na een week kun je het masseren iets intensiveren en na tien dagen kun je normaal je haren wassen.

3. Slapen

Het kan soms voorkomen dat een zwelling wordt veroorzaakt. Zorg dus voor een kussentje in de nek en zorg dat het hoofd wat hoger ligt. En wat natuurlijk belangrijk is, voorkom dat de transplantaten uitvallen in de nacht. De transplantaten zijn in de eerste fase namelijk nog niet volgroeid met het weefsel. Om te voorkomen dat je gaat draaien in je slaap kun je een 2 kussen tussen je in liggen.