Videoconsult met de tandarts

Wanneer een pijnlijk gebit op speelt is het vaak noodzaak dat er contact opgenomen wordt met de tandarts. De afgelopen weken zijn erg hectisch geweest waardoor niet iedereen in staat is geweest om naar de tandarts te gaan. Vele tandartsen mochten hun beroep niet uitoefenen omdat dit contactberoep betreft. Op 1.5 meter afstand werken als tandarts is geen doen. Deze aparte tijden vragen om een andere aanpak. Het controleproces om een persoon te vragen naar zijn klachten en hier, op afstand, beter zicht op te hebben, is er door spoedtandarts Amsterdam Dental 365 videoconsult in het leven geroepen. 

Videobellen met je tandarts

Omdat men de afgelopen weken niet voor controle naar de tandarts mochten, konden veel mensen hun gebit niet laten nakijken. Het was werd niet aangeraden om bij milde klachten naar de tandarts te gaan. In sommige situaties is het lastig te bepalen of er spoed bij gebaat is. Een slimme oplossing heeft Dental 365 ontwikkeld door met klanten te videobellen. Tijdens het videobellen kijkt de tandarts of zijn assistente naar het gebit. De dienst wordt TeleDent genoemd. Door met patiënten te videobellen kan er gekeken worden of spoedeisende hulp nodig is. Hierdoor hoeven patiënten niet ongewenst langs te komen of wanneer de klachten niet spoedeisend zijn. Zo worden de medewerkers van de tandartspraktijken beschermt en de patiënten ook omdat zij thuis kunnen blijven. 

De tandarts van de toekomst

Het concept TeleDent van Dental 365 is niet geheel nieuw. Het concept werd al in Amerika toegepast en stiekem was Dental 365 achter de schermen al bezig met het ontwikkelen van deze dienst. Door COVID-19 hebben ze dit traject versneld waardoor patiënten toch in contact konden komen met hun tandarts en een goed oordeel kunnen krijgen. Het geven van consult op basis van gesprekken met de telefoon blijft altijd lastig, nu met het videobellen erbij kunnen door tandartsen een beter oordeel worden gegeven. Daarnaast is het ook nog een tijd en geldbesparend. Voor zowel de tandarts als voor patiënten. 

Met meerdere praktijken in Nederland, is er voor een ieder die spoedeisende hulp nodig heeft wel een Dental 365 in de buurt. Dental 365 is niet voor niets op dit moment de grootste spoedtandarts van Nederland. Door de versoepeling van de regels mogen tandartspraktijken op basis van de richtlijnen van het RIVM op heden weer hun beroep uitvoeren. Toch blijft Dental 365 de dienst gebruiken om de toestroom van mensen te verminderen. Mocht jij last hebben en je geen raad te weten? Op de website van Dental 365 kun je gemakkelijk een afspraak inplannen.

In dezelfde categorie

Laatste berichten