Dit is wat je moet weten over een besnijdenis voordat je het gaat doen

Wanneer je ervoor kiest om een besnijdenis te laten doen, zal er een arts de voorhuid van je penis operatief verwijderen. Dit zal gebeuren door middel van een operatie en het is een veel voorkomende operatie waar een grote hoeveelheid expertise bij komt kijken. Door de jaren heen is men steeds beter geworden in de handeling en deze operatie vindt voornamelijk plaats wanneer men moeilijkheden heeft bij het plassen of pijn krijgt bij een erectie. Ook is het mogelijk dat je last hebt van een ontsteking of pijn bij geslachtsgemeenschap.

 

Wat komt er kijken bij een besnijdenis?

Wanneer je als volwassenen een ingreep laat doen bij een besnijdenis kliniek zal dit anders zijn dan de besnijdenis baby. Je zult als eerst onder een plaatselijke verdoving worden geplaatst en om de onderzoekstafel moeten gaan liggen. Nadat dit is gebeurd zal de penis worden gedesinfecteerd met jodium. Als dit is gedaan zal de ingreep plaats kunnen gaan vinden. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van een steriele doek en de ingreep vindt plaats onder steriele omstandigheden. Een uroloog verdooft je plaatselijk door een injectie te doen bij het begin van de penis. Je zult bij de ingreep ongeveer 30 minuten op de operatietafel moeten liggen. Bij de ingreep zal de huid die je hebt aan je penis rondom de top worden verwijderd en zal er vervolgens een oplosbare hechting worden geplaatst. De hechtingen die hier rondom je penis zullen worden geplaatst blijven over het algemeen twee tot drie weken zitten en hoeven niet meer verwijdert te worden. Voordat de ingreep begint zijn er over het algemeen verklevingen bij de voorhuid en de eikel. Als dit het geval is maakt de arts deze tijdens de operatie los, wat ervoor kan zorgen dat de eikel er na de operatie wat rood en gezwollen uit ziet. Na een weekje zal er een nieuwe huidlaag rondom de penis gaan ontstaan.

 

Ben jij aan het twijfelen over de operatie?

Als jij er over na zit te denken om een besnijdenis te laten doen kan het zomaar zo zijn dat je twijfelt. Er zijn mensen die dit bij geboorte laten doen, omdat de ouders erin geloven dat dit beter is. Ook kan het zo zijn dat je er last van hebt gedurende je dagelijkse leven. Als dit het geval is en je weet niet of het de ingreep waard is, kun je het beste in overleg gaan met je huisarts.

In dezelfde categorie

Laatste berichten