Een comfortabele behandelstoel en voldoende ontspanning: een ziekenhuisbezoek draaglijker maken

Een ziekenhuisbezoek is nooit leuk, maar als het noodzakelijk is om op controle te gaan of een onderzoek uit te laten voeren, dan maar het liefst zo fijn mogelijk. Er zijn diverse factoren die een ziekenhuisbezoek draaglijker maken, waaronder een comfortabele behandelstoel en voldoende ontspanning. We sommen ze voor je op.

Een comfortabele behandelstoel

Een onderzoek in het ziekenhuis is al vervelend genoeg, daarom is het cruciaal dat patiënten op hun gemak zijn tijdens het onderzoek. Iets wat elke behandeling draaglijker maakt, is een comfortabele behandelstoel. Als deze genoeg comfort biedt en ergonomisch verantwoord is, zorgt het voor een fijne houding en dus een aangenamere beleving van de patiënt. Voor patiëntvriendelijke behandelstoelen kun je terecht bij Wesseling Medical Chairs.  

Inzicht in de wachttijden

Een andere factor die een ziekenhuisbezoek draaglijker maakt is het duidelijk communiceren van de wachttijden. Uit onderzoek blijkt dat de wachttijd een van de grootste ergernissen is van patiënten. Het levert vooral frustraties op als het onduidelijk is hoe lang en waarom iemand moet wachten. Daarom is het zaak om de wachttijd te communiceren, bijvoorbeeld via een scherm. Dit maakt niet alleen de wachttijd draaglijker, het zorgt er ook voor dat personeel minder belast wordt met vragen over de wachttijd. 

Voldoende ontspanning

Mensen komen over het algemeen tot rust als ze iets doen wat ontspand. Zorg daarom voor voldoende vermaak in de wachtkamer. Denk aan een scherm waar het nieuws of het weer op te zien is, tijdschriften, spelletjes, puzzels en ga zo maar door. Zorg ook voor gratis koffie, thee en water, zodat patiënten iets kunnen drinken. 

Een warme inrichting

Ziekenhuizen kunnen erg ongezellig zijn en soms kil aanvoelen in een wachtruimte of behandelkamer. Een warmere inrichting heeft vaak een positief effect op de patiëntbeleving. Uiteraard moet een ruimte wel steriel blijven, maar met gezellige kleuren op de muren en een leuk schilderij hier en daar kom je al een heel eind. 

Lekker en gezond eten

Lekker eten maakt een ziekenhuisbezoek een stuk aangenamer. Als je tussendoor een belegd broodje, een lekker gebakje of een goede salade kunt eten, geeft dit gelijk een lichtpuntje aan de dag. Daarom is het van belang om in een ziekenhuis voldoende mogelijkheden te bieden op het gebied van eten en drinken. 

Persoonlijke benadering

Een persoonlijke benadering is minstens zo belangrijk voor patiënten om zich op hun gemak te voelen. Daarom maken veel ziekenhuizen gebruik van gastheren of gastvrouwen om patiënten welkom te heten en de weg te wijzen.

Comfort bieden

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren te bedenken die een bezoek aan een ziekenhuis aangenamer maken. Maar de rode draad is toch echt comfort. Een fijne behandelstoel, een lekkere bank in de wachtruimte, goed eten en drinken, ontspanning, het zijn stuk voor stuk factoren die de patiëntbeleving verbeteren.

In dezelfde categorie

Laatste berichten