Gezond leven

Tegenwoordig zijn we als maatschappij allemaal bezig met gezonder leven. Het verbeteren van onze gezondheid. Dit kwam vooral door de laatste onzekere jaren met de pandemie. Toen kwamen we erachter hoe belangrijk onze gezondheid is. Het niet ziek worden en ons goed voelen. Maar gezondheid is niet alleen fysieke gezondheid, maar ook mentale en sociale gezondheid. Ze zijn allemaal even belangrijk en beïnvloeden elkaar uiteraard. De definitie van gezondheid is namelijk een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Het is belangrijk om aan elk van deze gebieden aandacht te geven. Alleen dan kan je een gezond leven lijden met een goede gezondheid en zo op jouw gezonde gewicht komen.

Gezonde levensstijl

Maar hoe ga je een gezond leven bereiken? Wat is daar allemaal voor nodig? Een gezond levensstijl is een ruim begrip en veel valt eronder. Zo heeft gevarieerd en gezond eten een groot aandeel in gezond leven. Mede hierdoor krijg je genoeg vitamines en voedingsstoffen binnen om de dag door te komen. Verder is genoeg beweging ook erg belangrijk, dit zorgt voor een kleinere kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Naast het zorgen voor je lichaam is het ook belangrijk om goed voor je geest te zorgen. Vergeet niet te ontspannen en even tijd voor jezelf te nemen. Even een moment op je dag helemaal tot rust komen, zonder afleidingen. Daarbij is voldoende slaap om tot rust te komen ook erg belangrijk voor een gezonde levensstijl. Dit geeft je lichaam en je hersenen namelijk te tijd om te herstellen en tot rust te komen. 

Eigen gezond gewicht 

Iedereen heeft een ander lichaam geen lichaam is hetzelfde. Dat geld ook voor het metabolisme, spieropbouw en vetopslag. Dit is voor geen een persoon hetzelfde. Hierdoor moeten we ons niet gaan vergelijken met anderen. Iedereen heeft zijn eigen gezonde gewicht en het kan zo zijn dat je op sommige plekken nooit precies gaat afvallen wat je graag zo willen. Iedereen lichaam is anders en slaat vet anders en op andere plekken op. Zo kan de ene eerder vet opslaan op de buik en een ander weer op de benen en billen. Het is dus niet realistisch om je te vergelijken met anderen. Je kan je eigen gewicht wel in de gaten houden hoe het ten opzichte van je vorige weegmoment is veranderd. Met behulp van een professionele weegschaal kan er zelfs naast het gewicht een hele lichaamsanalyse worden gedaan. Dit wordt meestal verstrekt door diëtisten of fysio’s. Het zijn erg prijzige apparaten en het interpreteren van de data moet ook worden gedaan door iemand die er verstand van heeft. Om zelf je gewicht en lichaamssamenstelling te meten is er ook een weegschaal met app. Met deze weegschaal is het mogelijk om een zeer nauwkeurige lichaamssamenstelling te meten. Zo kan je vervolgens via de app uw vooruitgang zien en uw veranderingen in metingen zien. Zo heb je zelf het overzicht over je lichaamssamenstelling.

In dezelfde categorie

Laatste berichten