Het carnaval van een paar maanden geleden is een van de laatste feesten dat heeft plaatst gevonden tot aan de dag van vandaag. Vanwege het corona virus en de huidige gestelde maatregelen is het niet meer mogelijk om naar een evenement te gaan. De meeste evenementen die gepland stonden tot en met september zijn geschrapt of uitgesteld. Het is de eerste zomer die voorbij gaat zonder festivals en evenementen. En dat is natuurlijk ontzettend balen voor zowel alle festival bezoekers als voor alle organisatoren van evenementen. Momenteel zitten we in een lastige periode waarbij het niet mogelijk is om met veel mensen bij elkaar te zijn. De laatste keer dat ik op een groot evenement was, was op het carnaval feest in Noord-Brabant. Naast dat het de meest getroffen gebied is wat betreft het corona virus, heb ik daar vanwege een ongeluk lichamelijk letsel opgelopen.

Wat is er gebeurd?

Ieder jaar weer ga ik gezellig met een groep vrienden naar Noord-Brabant om daar carnaval te vieren. Er heerst daar altijd een leuke en gezellige sfeer. Dit jaar ben ik als een kapitein verkleed gegaan. Echter zakte de moed al erg vroeg op de avond bij mij in de schoenen, want ik belandde jammer genoeg op de eerste hulp. Voordat we op kroegentocht gingen had ik samen met mijn vrienden al aardig wat biertjes gedronken. Daarna zijn we samen richting het centrum van Den Bosch gelopen, totdat ik op een zebrapad van mijn sokken werd gereden door een auto. Door een of andere reden heeft hij ons te laat zien aankomen en was daarom te laat met remmen. Uiteindelijk is hij tegen mijn rechter onderbeen aan gereden en dat voelde gelijk al niet goed. Ik kreeg een heftige pijnscheut en ik kon amper meer op mijn rechter been leunen. En lopen ging al helemaal niet, dus was het feestje voor mij al vroeg afgelopen.

Een ruime maand last gehad

Uit het onderzoek dat de verpleegsters van de eerste hulp hadden gedaan is gebleken dat ik mijn kuitbeen had gebroken. Een kuitbeen is een dun stuk bot aan de achterkant van je onderbeen. Ik heb een aantal weken met gips moeten lopen en diverse behandelingen gekregen. Dat zorgde ervoor dat ik veel geld kwijt was aan de ziektekosten. Gelukkig kreeg ik het advies om het daarbij niet te laten zitten, maar om juist een schadevergoeding te claimen via een juridisch proces. Ik heb contact opgenomen met een letselschade advocaat uit Den Bosch. Daarvan kreeg ik een duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden. Daardoor heb ik mij voor de rechtszaak voldoende kunnen voorbereiden en deze met een positief resultaat kunnen afsluiten.