België is een klein landje, maar is groots in festivals. Het land wordt jaarlijks bezocht door artiesten van over de hele wereld en aanstormend talent. Om nog maar niet te spreken over de bezoekers van de festivals die vanuit alle hoeken en gaten van de wereld lijken te komen. Ben je benieuwd wat België allemaal e bieden heeft op het gebied van feesten en festivals? Lees dan deze blog!

Rock Werchter

Het grote pop- en rock festival festival Rock Werchter vindt plaats in het Vlaamse dorpje Werchter plaats, en kent daar zijn naam van. Jaarlijks wordt dit festival gehouden in het eerste weekend van juli en het duurt in totaal maar liefst 4 dagen. Op Rock Werchter vind je de beste artiesten uit de muziekbranche.

Pukkelpop

Pukkelpop is al jaren lang de tegenhanger van het Nederlandse festival Lowlands. Het festival Pukkelpop vindt plaats op Kiewit in Hasselt en wordt gegeven in de tweede helft van Augustus.  De muziekgenres die je terugvindt op Pukkelpop zijn dance, elektronisch, hip hop, heavy metal, indie, alternatief en punk. Een absolute aanrader voor de festival liefhebber!

Tomorrowland

Tomorrowland is misschien wel het grootste outdoor dance festival van België. Het wordt gehouden in De Schorre in Boom. In 2012 werd Tomorrowland zelfs verkozen tot het beste dancefestival ter wereld! Het festival bestaat uit gemiddeld 15 verschillende podia, en het festival bestaat uit twee delen. Je vindt op Tomorrowland een campingfestival en het eigenlijke festival. Wie op de camping verblijft kan naar het campingfestival gaan op de avond voor het eigenlijke festival. Een ander kenmerk van Tomorrowland is de beroemde vuurwerkshow als afsluiter van het festival. Het is ontzettend moeilijk om kaarten te krijgen voor Tomorrowland, dus als je de kans ooit krijgt om er heen te gaan moet je die kans niet voorbij laten gaan!

Festivals in België: keuze genoeg

Dit is nog maar een kleine greep uit het festival aanbod van België. Welke festivals heb jij op je lijst staan of ga je ze allemaal af? Let wel op de risico’s die dit met zich mee kan brengen, zoals eventueel overmatig drank- en drugsgebruik. Een behandeling drugsverslaving of het overwinnen van een ander soort verslaving is niet iets wat zomaar gedaan is. Wees dus altijd verantwoordelijk in je keuzes en houd ook deze risico’s in gedachten als je alle festivals gaat uitspelen. Geniet, maar doe het met mate!