Vacature verzorgende IG of verpleegkundige, iets voor jou?

Heb je een opleiding als verzorgende IG op mbo 3-niveau of ben je gediplomeerd verpleegkundige? Dan zijn er op het moment vacatures te kust en te keur. In de zorg is heel veel behoefte aan personeel, je kunt dan ook als goed opgeleid medewerker kiezen uit verschillende vacatures, zoals een vacature verzorgende IG of een vacature verpleegkundige. Ook proberen werkgevers je met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden te verleiden om voor hen te kiezen. Maar hoe ziet je werkdag er eigenlijk uit wanneer je gaat werken in een kleinschalige zorgomgeving waar bewoners in een huiskamersetting bij elkaar wonen?

Je werkdag als verzorgende IG of verpleegkundige

Je bent werkzaam op de afdelingen waar bewoners als een soort gezin in een woning bij elkaar wonen. Als verzorgende doe je allerlei werkzaamheden waar de verzorgende kant de nadruk heeft: het klaarzetten van maaltijden, het helpen van bewoners met het eten, het uitdelen van medicatie, het verzamelen van de was en de afwas, het naar bed brengen en helpen met opstaan van de bewoners. Maar je hebt ook contact met artsen of met de familie van bewoners. Je bespreekt de situatie van bewoners en helpt bij het nemen van goede beslissingen. Als verpleegkundige ligt de nadruk iets meer op de medische handelingen, die verricht je vaak in meerdere woningen. Je bent het aanspreekpunt op medisch gebied voor de verzorgenden en de arts. Je geeft advies, maar verricht ook medische handelingen. Je hebt contact met familie en met alle medische medewerkers zoals diëtisten. Zo heb je een goed overzicht van de medische situatie in de woningen waar jij verantwoordelijk voor bent.

Praktische informatie over vacature verzorgende IG en vacature verpleegkundige

Je werkdag begint meestal rond zeven uur 's ochtends en eindigt om drie uur 's middags. Ook zijn er avond- en nachtdiensten. Er zijn verschillende soorten bewoners waar je mee gaat werken: mensen met niet-aangeboren hersenletsel, ouderen of revaliderende bewoners. Voor de vacature verzorgende IG heb je een diploma op mbo 3 nodig, en voor de vacature verpleegkundige een mbo 4 opleiding. Je bent gemotiveerd en enthousiast en hebt oog voor de individuele bewoner. Ook ben je stressbestendig, want er gebeuren soms onverwachte dingen op de afdeling waar je snel op moet reageren. Naast de gebruikelijke primaire arbeidsvoorwaarden als salaris, vakantiegeld en eindejaarsuitkering kun je kiezen via een meerkeuzesysteem uit diverse secundaire arbeidsvoorwaarden als een laptop, een telefoon, een fietsregeling of opleidingen. Een volledige werkweek bedraagt 36 uur per week, maar er is ook regelmatig een deeltijd vacature verzorgende IG of verpleegkundige. Er is veel tijdelijk werk, maar je kunt ook in aanmerking komen voor een vast dienstverband. Wanneer je wilt solliciteren is een brief met CV voldoende om in gesprek te komen over de vacature van jouw belangstelling.

In dezelfde categorie

Laatste berichten