Wat je moet weten over een persoonlijke lening aanvragen

Het afsluiten van een lening is niet iets dat je binnen één dag doet. Of tenminste, je denkt er niet binnen één dag over na. Je gaat voor jezelf bijvoorbeeld na of je in staat ben om de lening af te lossen en dat andere plannen niet in gedrang komen. Verder zijn er ook andere aspecten die je jezelf zeker moet afvragen indien je een lening wil afsluiten. In deze blog vertellen we je meer daarover. 

Persoonlijke aanvragen en de rentevoet

Het eerste wat je in je achterhoofd moet houden is dat geld lenen geld kost. Wanneer je geld leent bij de bank moet je die met rente terugbetalen. Aan elke lening wordt een bepaald percentage rentevoet gekoppeld. Dit bepaald in grote mate hoeveel je in totaal terug moet betalen aan de bank. Let dus goed op het rentepercentage als je op het punt staat om een persoonlijke lening aan te vragen. Probeer in ieder geval niet te onderhandelen voor een te lage rente, maar juist voor een niet te hoge. 

Een lening oversluiten

Een lening oversluiten, of de mogelijkheid om je lening te herfinancieren, is zeker een mogelijkheid die je serieus moet navragen wanneer je jouw handtekening onder het contract zet. Door je lening te herfinancieren krijg je de gelegenheid om onder betere en gunstigere voorwaarden je lening af te lossen. Hier kun je denken aan een situatie waarbij je onderneming aan het groeien is en je wat ademruimte kan gebruiken om lopende projecten te financieren. De optie om een lening voor een startende onderneming te kunnen oversluiten kan hierbij goede perspectieven bieden om een middenweg te vinden. Vraag zeker of de lening oversluiten een optie is bij het tekenen van je contract. 

Doel van je lening

Alvorens je een lening aangaat moet je eerst weten wat je allemaal wil doen. Op die manier kun je een plan van aanpak opstellen zodat je plannen niet in rook opgaan. Als je goed in kaart brengt wat het doel van je lening is kun je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening aanvragen komt beter uit als je eenmalig een bedrag nodig hebt om je doelen te kunnen bereiken. Wil je op de lange termijn meer bestedingsruimte bewerkstelligen, dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet.  

Leeftijd

Je leeftijd moet je zeker in acht houden wanneer je een lening wil afsluiten. De vuistregel is dat een persoonlijke lening aanvragen makkelijker gaat indien je je leeftijd met je mee hebt. Als je wat ouder ben, worden er relatief strengere voorwaarden gehanteerd. Houd dat stukje dus goed in de gaten. 

In dezelfde categorie

Laatste berichten