Wat moet ik weten over padel?

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en wordt omschreven als een flitsende sport met spectaculaire rally’s. Padel is een mix van tennis en squash en toegankelijk voor alle niveaus. Waar het op de tennisbaan soms moeilijk is om een rally te spelen als je nog niet zo ervaren bent, krijg je padel over het algemeen een stuk sneller onder de knie. Benieuwd wat je moet weten voordat je kunt beginnen met padel? Lees dan deze blog!

De spelregels 

De spelregels van padel hebben redelijk wat weg van de spelregels bij tennis. De puntentelling is hetzelfde, namelijk: 15-0, 30-0, 40-0, game. Op 40-40 (deuce) win je de game wanneer je 2 punten op rij wint. Je wint vervolgens de wedstrijd wanneer je 2 sets hebt gewonnen! Verder moet de bal één keer stuiteren voordat deze het glas of het hek raakt. Wanneer de bal eerst het glas of het hek raakt en daarna pas de grond is deze uit. Tijdens het punt mag je de wanden gebruiken om de bal terug te spelen, het hek niet. Dit klinkt nu misschien een beetje ingewikkeld, maar gedurende het spelen leer je de regels snel genoeg!  

Materiaal 

Padel speel je met speciale padelrackets. Een padelracket ziet er in het eerste opzicht misschien een beetje apart uit. Het wordt over het algemeen gemaakt van carbon, het is kleiner dan een tennisracket en het heeft gaten in plaats van snaren in het blad. Wil je padel een keer uitproberen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een racket dat niet te zwaar is en veel meegeeft. Dit zijn rackets met een ronde vorm met het balanspunt rond het midden of lager. Naast de speciale padelrackets speel je padel met speciale padelballen. Een padelbal is wat kleiner en iets lichter dan een tennisbal. Hierdoor stuitert deze minder hard en speel je makkelijker rally’s. 

Padellocaties 

Wil jij padel een keer proberen? De sport is met name in Amsterdam en omstreken al mega populair. Je vindt hier zowel indoor als outdoor padellocaties. Voor indoor padel in Amsterdam kun je onder andere terecht bij The Padellers. Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Geen probleem! Door het hele land zijn al padelbanen te vinden en er worden er steeds meer bijgebouwd. Als je een beetje zoekt, vind je waarschijnlijk als snel een locatie bij jou in de buurt! Zo heeft The Padellers ook al banen voor Padel in Eindhoven en omstreken.

In dezelfde categorie

Laatste berichten