Snel geholpen worden zonder lange wachtlijst?

Het is al vervelend genoeg dat je niet meer vooruit kunt doordat je knie niet meer meewerkt of doordat je schouder niet meer doet wat ‘ie doen moet. Het is nog vervelender dat je in reguliere ziekenhuizen altijd maar moet wachten tot je gezien kunt worden en daarna nog weer een tijd moet wachten voor je, als dat nodig is, geopereerd kunt worden. Wat veel mensen niet weten is dat je helemaal niet per se naar een “gewoon” ziekenhuis hoeft te gaan. Er zijn klinieken in Nederland waar je al snel terecht kunt voor een intakegesprek en waar je binnen een maand al geopereerd kunt zijn. En ja, ook die zorg wordt, in de meeste gevallen, gewoon vergoed vanuit het basispakket.

Met welke klachten kun je terecht?

Bij Orthoparc Lelystad, Borger en Groningen kun je terecht met klachten als een versleten knie, schouder of heup, maar ook verschillende voetproblemen als, bijvoorbeeld, hallux valgus (een scheefstaande grote teen) kunnen hier worden behandeld. Net als problemen die je bij het sporten hebt opgelopen, denk dan aan problemen met de meniscus of kruisbanden in de knie. De kundige artsen en chirurgen zullen de intake doen op de locatie die het dichtst bij jouw woonplaats ligt. Het daadwerkelijke opereren gebeurt in Orthoparc Rozendaal (bij Arnhem) of in Bosch en Duin (provincie Utrecht).

Waarom naar een andere locatie voor de operatie?

Het is al fijn dat de intake dicht bij je woonplaats kan plaatsvinden. Je kunt daar al snel terecht en zal daar in gesprek gaan met de orthopedisch chirurg. In Lelystad, bijvoorbeeld, zijn twee orthopedisch chirurgen beschikbaar. Zij zullen je begeleiden van de intake tot en met de operatie. De reden dat je niet op iedere locatie geopereerd kunt worden is dat er een volledig uitgeruste operatiekamer nodig is die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Door deze op twee locaties te concentreren, kan de allerbeste zorg worden geboden.

Moet ik lang blijven na een operatie?

Het streven is altijd om je weer snel, met goede pijnstilling en een beweegprogramma, op de been te krijgen. Over het algemeen zul je dezelfde dag nog naar huis mogen en kunnen beginnen met je herstel. Dat dit werkt wordt wel bewezen door de beoordeling op ZorgkaartNederland: Orthoparc staat in de top 10 van de beste klinieken in Nederland!

In dezelfde categorie

Laatste berichten